Duben 24, 2014, 07:48:51 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: 5460APv2 jak nastavit domácí sít´?  (Přečteno 7917 krát)
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« kdy: Květen 09, 2008, 12:09:53 »

Ahoj,
měl by prosím někdo chvilku a poradil mi? Rad bych si udelal domácí wifi sít´a už jsem toho pročetl tolik,že jsem z toho t´umpachovej.
Mám.
anténu-5460 v režímu client-lan kabel-PC
rad bych udělal
antenu-5460                    -lan kabel-5460 (2)   a dál bezdrátově do PC

Podle toho,co jsem se dočetl,jsem nastavil druhe 5460 na BRIDGE,ale co dál? Počítač žádnou sít ke které by se mohl připojit nerozpoznal.
Potom jsem zkoušel druhe 5460 nastavit jako
AP,to PC našel,ale fungoval omezeně,bez přístupu na net.

Můžete mě prosim nasměrovat jak je to dobře? Prosím POLOPATĚ
               Díky,Michal
Zaznamenáno
SPM
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 108


Jan Krajdl [1256] AP Cvrčovice


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Květen 09, 2008, 08:53:14 »

Nastavit jako AP a na PC, které se k tomu bezdrátově připojí, nastavit normální KlFree IP adresy, které máš přidělené (případně, pokud na tvém bodu dostáváš IP adresu z DHCP serveru, tak vypni DHCP na tom ovislinku (to udělej tak i tak Úsměv ) a na pc si normálně vem ip z dhcp serveru.
Zaznamenáno

Život je krásný jako louka plná rozkvetlých květin. Jen se pro jednu sehneš, tak tě někdo kopne do zadku.
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Květen 09, 2008, 09:44:50 »

Děkuju,
na vzdory všem návodum,mi to začalo fungovat,když jsem na ovisu dal ˝zjistit adresu z DHCP˝
Takže ted´mám nastaveno:
v PC ve vlastnostech sítě ovisu je zjistit adresu z DHCP
v PC ve vlastnostech sítě LAN jsou adresy přídělené KLfree

Mám to tak dobře?
Ted´ale nevim,jak se dostanu na ovládací stranu v ovisu v prohlížeci,zkousel jsem tu přidělenou,ale na tu to nejde.
Asi jsem matla a jak se tu kolikrát píše LAMA,co.
Zaznamenáno
tom712
Moderátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 715


Tomáš Tichý [837] Korea LAN


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Květen 09, 2008, 01:10:46 »

Mám to tak dobře?
Samozřejmně nemáš ;-)

Chbií ti přidělit IP adresu Ovislinku který ti tam doma vysílá. Když si ho nastavil aby si líznul IP z DHCP serveru, tak teď nemáš tušení jakou IP má (a jelikož na dobrovizei dhcp server nebezi, tak jenom bůh ví co má teď za IP).

Napiš správci ať ti přidělí ještě jedno IPčko.

A zopakuju jak bude vypadat nastavení:
AP KlFree ~~~ Ovislink 1 (klient-infrastructure) == Ovislink 2 (AP) ~~~ Noutbuk (režim klient)
A všem těmto zařízením nastavíš IP adresy. Každou jinou. Masky, brána, atd. budou stejné.
Zaznamenáno
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Květen 09, 2008, 03:47:06 »

Prima,zdá se,že jdu dobrým směrem.
Rovnou se zeptám na další,ukazuje mi to tu že je tato bezdrátová sít nezabezpečená,jak udělám aby byla?
Zjistím MAC adresu Booku a tu napíšu do ovise co dělá domácí sít´?
Tak nějak to funguje?
Zaznamenáno
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Květen 09, 2008, 08:33:20 »

RE TOM712
ještě mě napadá,že nevím jak nastavím ˝Noutbuk (režim klient)˝
UFF,člověk se pořád učí.

Zaznamenáno
Belerby
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 308


Martin Šrotýř [43] AP Stockholm


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Květen 10, 2008, 06:59:22 »

Vetsina notebooku (resp. jejich wifi karet) ani jinej rezim neumi, proste jen naskenujes to tve domaci vysilaci AP a pripojis se na nej.

Co se tyce zabezpeceni - jo, zapnou si MAC ACCESS (MAC CONTROL) na tvem vysilacim AP je dobry napad, funguje to presne tak, das tam vsechny MAC zakazat a povolit jen tu kterou tam das - a vlozis tam MAC adresu tve wifi karty na notebooku. Tim to zabezpecene bude, nicmene porad ti to bude psat ze neni - na to by sis musel zapnout WPA2 nebo WPA (WEP nedoporucuju).
Zaznamenáno

Pij beer, at je meer *22*
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Květen 10, 2008, 09:36:41 »

Prima,to je servis!
a jak funguje WPA2 nebo WPA ?
Zaznamenáno
Medwyn
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 182

Martin Kopecký [147] LAN AP Štěpánka


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Květen 10, 2008, 11:03:07 »

Na strane AP nastavis heslo, na strane klienta ho pak zadas
Zaznamenáno
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Leden 03, 2010, 02:41:28 »

Ahoj,
kvúli připojení na nový přípojný bod jsem dostal nové IP adresy a už zase řeším to samé co před časem nahoře.
Mám 3 IP adresy pro: počítač,Ovis který se připojí na AP,Ovis pro domácí wifi
IP1 jsem napsal do karty počítače,IP2 do Ovisu který se připojí na AP (vše funguje,na net se dostanu)
IP3 jsem dosadil do Ovise pro domácí wifi,teď ale nevim co mám napsat do protokolu PIv4 ve vlastnostech domácího wifi?
Pokud tam napíšu IP3-na net se nedostanu,píše se lokální připojení.

Zkoušel jsem různé možnosti formou pokus-omyl,nakonec co se mi podařilo,abych se připojil na web i přes domácí wifi když jsem napsal
Do Ovise domácí wifi :IP2,a do protokolu IPv4:    IP3
Funguje to,ale tuším,že to tak být nemá,poradíte prosím jak to má vypadat?
Počítačem se připojím,ale telefonem s wifi ne,asi je citlivější na prasárny s adresama a nevezme je Úsměv
          Díky za radu.
Zaznamenáno
tom712
Moderátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 715


Tomáš Tichý [837] Korea LAN


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Leden 09, 2010, 08:04:25 »

          Díky za radu.
Proč nato zakládáš dva thready? ten druhej sem smazal, stejně tam nebylo nic užitečnýho.

Můžeš udělat dvě věci. Požádat správce o další IP. Protože budeš potřebovat 4 ... 4 zařízení rovná se 4 IP adresy.

Jak už sem psal vejš
AP KlFree ~~~ Ovislink 1 (klient-infrastructure) == Ovislink 2 (AP) ~~~ Noutbuk (režim klient)
A všem těmto zařízením nastavíš IP adresy. Každou jinou. Masky, brána, atd. budou stejné.
Ty teď nejspíš máš k těm dvěma ovislinkům ještě drátem počítač jesli tomu dobře rozumím. Takže 4 zařízení, předtím si mněl 3?


Ještě taky můžeš zapnout na Ovislinku který ti dělá domácí síť NAT, režim GATEWAY. Stačí nahrát nejnovější verzi firmware (e18) a tím schovat všechno za jednu jedinou IP.
« Poslední změna: Leden 09, 2010, 08:08:07 od tom712 » Zaznamenáno
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Leden 09, 2010, 08:33:37 »

Nové téma jsem založil,protože při původním odeslání dotazu do tohoto mi to napsalo,že už XXX dní sem nikdo nic nenapsal,jestli chci opravdu sem napsat dotaz,což se ukázalo asi pravdou,hnilo to tu dost dlouho bez odezvy.Tak jsem zkusil založit nové téma,na odpověď jsem čekal ani ne den.

Mám tu dva Ovisy,jeden book a jeden mobil s wifi.
IP1-Ovis1
IP2-Ovis2
IP3-Notebook LAN
IP4-Notebook wifi
(jeden notebook,ale v něm jsou potřeba zadat dvě IP do síťového připojení) Je to tak?
Zaznamenáno
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Leden 09, 2010, 08:42:42 »

(se mi to podařilo odeslat,ani jsem nechtěl)

Mohl bych vyhodit LAN připojení kabelem a tím ušetřit jednu IP,ale zdá se mi,že kabel je kabel-rychlejší,spolehlivější.Proto bych ho chtěl zachovat.

S tím NATem se mi to líbí,ale budí to dojem,že je to složitý.Dal by se někde najít odkaz jak Ovis nastavit,stejně tak ostatní PC? To jsem zatím nenašel.

Ještě by mě zajímalo,kolik můžu dastat maximálně IP? Je to neomezené? Asi ne,co
             
Zaznamenáno
MH
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 23


Michal Havránek [5253] Dobrovíz


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Leden 09, 2010, 09:44:30 »

Tak jsem dal ovisu novou verzi e18 (měl jsem e17),dal gateway a dál je to pro bohy,nevím kam bych co napsal.Možná vyplnit -virtual server ?  Tam to chtělo nějaké IP adresy.
Bude lepší a jednodužší počkat na novou IP.Tohle bych bez návodu asi nenastavil.
Zaznamenáno
tom712
Moderátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 715


Tomáš Tichý [837] Korea LAN


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Leden 09, 2010, 11:04:53 »

Mám tu dva Ovisy,jeden book a jeden mobil s wifi.
IP1-Ovis1
IP2-Ovis2
IP3-Notebook LAN
IP4-Notebook wifi
(jeden notebook,ale v něm jsou potřeba zadat dvě IP do síťového připojení) Je to tak?
Jasně chápu. Nějak si vynechal ten mobil.
Pro notebook nebudeš potřebovat dvě IP, stačí ti jedna ta samá když se nebudeš připojovat najednou přes kabel i wifi.
Bezdrátovou i drátovou síťovku nastav stejně a jednoduše mněj zaplou vždycky jen jednu, třeba IP3. A tu IP4 můžeš dát mobilu.

Mohl bych vyhodit LAN připojení kabelem a tím ušetřit jednu IP,ale zdá se mi,že kabel je kabel-rychlejší,spolehlivější.Proto bych ho chtěl zachovat.
Myslim že se tim nemusíš zaobírat když do sítě klfree seš připojenej 2,4GHz technologíí. Takže 2,4ková domácí síť ťě nemůže zpomalit. Řek bych že tvá domácí síť bude rychlejší než tvoje momentální přípojka do klfree

S tím NATem se mi to líbí,ale budí to dojem,že je to složitý.Dal by se někde najít odkaz jak Ovis nastavit,stejně tak ostatní PC? To jsem zatím nenašel.
Leda bych ten návod napsal Úsměv ...nebo ty by si ho napsal, já jich napsal už dost.

Tak jsem dal ovisu novou verzi e18 (měl jsem e17),dal gateway a dál je to pro bohy,nevím kam bych co napsal.Možná vyplnit -virtual server ?  Tam to chtělo nějaké IP adresy.
No je to vlastně fakt dost jednoduchý Úsměv Myslim že ani neni potřeba nic nastavoat, všechno je tam nastavený hned jak to přepneš do gateway. Ale je mi jasný že když tomu nerozumíš tak si v tom stracenej.

A popisovat to tu na fóru nějak teoreticky když ten ovislink ani nemám před sebou, to by bylo moc složitý.

Jestli chceš tak mi napiš ten mail, nějak se domluvíme, já ti to na dálku nastavim a udělám obrázkovej návod pro ostatní.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!