Co se děje v Klfree => Zpravodajství na www => Téma založeno: ook Duben 25, 2006, 05:50:49 odpoledne

Název: S-JTSK
Přispěvatel: ook Duben 25, 2006, 05:50:49 odpoledne
Citace
Bohužel jsme zjistili několik nedostatků a nepřesností systému S-JTSK v porovnání se skutečnou situací a musíme tedy tyto informace ručně v IS opravit.

Může to někdo upřesnit? Asi to bude spíš nepřesnost mapových podkladů, než nepřesnost souřadnicového systému. Centimetrové nehomogenity S-JTSK tu asi nehrají moc velkou roli :-)
Co by bylo potřeba udělat?
Název: S-JTSK
Přispěvatel: ook Duben 25, 2006, 05:52:07 odpoledne
sorry, chtěl jsem to dát do threadu "staticke mapy", nezadařilo se ....
Název: S-JTSK
Přispěvatel: Mr.Gespant Duben 26, 2006, 08:00:17 dopoledne
No mapa je stopro spravne... Vzdyt to je fotka... :-)

Bohuzel nejedna se o milimetrove nepresnosti... :-(
Název: S-JTSK
Přispěvatel: ook Duben 26, 2006, 08:35:33 dopoledne
Citace: "Mr.Gespant"
No mapa je stopro spravne... Vzdyt to je fotka... :-)
Bohuzel nejedna se o milimetrove nepresnosti... :-(

Jsem geodet a chtěl bych sdílet tvůj optimismus co se týče 100% správnosti map  :D Podívej se třeba na http://kladno.gepro.cz/OUT/HTML/MISYS2 a zapni si vrstvu Orientační plán města. Docela by mě zajímalo, co to je za mapový podklad.
Pokud jde o původní téma, tak jsem reagoval na to spojení "chyby v systému S-JTSK". Souřadnicový systém má samozřejmě nějaké nehomogenity, ale ty jsou hluboko pod rozlišovací schopností běžného použití. Daleko větší rány určitě jsou v souřadnicích bodů.
Předpokládám, že souřadnice členů se získávají přes adresní body z registru UIR-ADR. To je sice zajímavý zdroj, ale když si ty body zobrazíš na mapovém podkladě, tak se ukážou zajímavé věci - doporučuji třeba zrovna Sítnou a např. vchod do Kokosu.
Jen jsem se chtěl ujistit, že moje domněnky jsou správné ...
Název: S-JTSK
Přispěvatel: Mr.Gespant Duben 26, 2006, 01:57:20 odpoledne
Ok... takže takhle :

Mapový podklad je správný a v pořádku

S-JTSK je taky v pořádku

ten registr z ktereho se bere S-JTSK ze zadane adresy (nevim jestli je to zrovna UIR-ADR) dává špatné souřadnice, které se importují do IS... Takže ty se budou muset ručně předělat... Omlouvám se za drobnou mystifikaci, ale pro mě jako laika to na první pohled splývalo... :)

diky za vysvetleni i ostatnim :-)