Březen 27, 2017, 01:32:26 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: AP Makotřasy  (Přečteno 15929 krát)
rimmer
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 17

Michal Ondráček [631] AP Mako


Zobrazit profil
« kdy: Červen 02, 2007, 08:28:31 »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se plánuje na někdy modernizace AP Mako. Stávající 2.4GHz už je nic moc Smutek a 5GHz by se určitě šikla. Klidně bych rád pomohl s pracemi a tímto se nabízím na výpomoc p Střeštíkovi, správci AP Mako.

Rimmer / 631
Zaznamenáno
skudlik
Administrátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 268


Jan Sechovec [165]


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Červen 03, 2007, 06:35:42 »

Stavajici 2.4 tam ma hlavne nejake problemy s rusenim ci s nejakym klientem, ktery to kur*i. Takze primarne by se chtelo zamerit hlavne na tohle. Na to ze vas tam je par, tak se projevuji dost problemy. Blizsi info asi spravce  Super!
Zaznamenáno
rimmer
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 17

Michal Ondráček [631] AP Mako


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Červen 03, 2007, 12:24:12 »

Stavajici 2.4 tam ma hlavne nejake problemy s rusenim ci s nejakym klientem, ktery to kur*i. Takze primarne by se chtelo zamerit hlavne na tohle. Na to ze vas tam je par, tak se projevuji dost problemy. Blizsi info asi spravce  Super!

Mno to nevím, ale nevím čím by to bylo. Problém je že pan správce nemá moc času (chápu to) navíc mě osobně moc nemusí. Bohužel.
Může to být nevyrovnaností signálu? Jsou tu lidi co mají signal 13/92 a taky ti, co mají klidně 42/92. A to jsou většinou ti, co bydli nejblíž k AP. Jinak, týhle problematice moc nerozumim, abych do toho mohl nějak mluvit.
Největší problém je, že jakmile má někdo nad 150spojení, tak to začně děsně zlobit, ani ne tak rychlost, jako že stránka trvá dlouho, než se začne načítat...
jinak, děkuji za odpověd, Rimmer
Zaznamenáno
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Červen 03, 2007, 07:06:17 »

No, s tím signálem se to má tak ... ti co jsou blíž by měli mít snížený výkon svých klientských AP na nezbytné minimum, aby nerušili ostatní. Pokud má někdo 42/92 tak to praží proti anténě AP hlava nehlava.

Takovýto člen, zvlášť pokud začne upload torrentů, velmi "zaneřádí" etér a ostatní s menším signálem (a dál umístění) se nemusí vůbec dostat k lizu - to je nepěkná vlastnost WiFi technologie.

Je potřeba (se) domluvit (s) těm(i) co mají >100 spojení a přimět je aby omezili své torrent klienty (to umí skoro všichni P2P klienti) a taky stahli výkony svých klientských AP.

Dále, stále existuje "experimentální" možnost zjištění kdo to kazí - například jakmile se to hodně zpomalí začít selektivně udělovat "bany" - ano, to správce snadno může - a dá se celkem rychle zjistit vykopnutím koho se AP uvede do použitelného stavu - a pak u dotyčného kontrola antény, AP, výkonu atd ...

UPDATE 1:
Vážení, koukám se na http://mako/wewimo.html a to co vidím mě velice znepokojilo.
Mimo jiné je to mnoho klientských AP která nevysílají na 11Mbit ale na 1 až 2 Mbit.
Vážený Rimmere, co třeba se zamyslet zdali ten problém není i Váš klientský AP, zřejmě DLINK Co???Co???
Bylo by dobré začít hledat chybu u sebe než se vydáte na výpravu proti ostatním.

UPDATE 2:
A takových jako Vy je tam povícero. Stačí aby JEDEN začal sdílet, a celé AP jde do kopru.
Není to tak dávno co jsem podobný problém odhalil na AP Stepka. (Taky) DLINK vysílající na 1Mbit.
« Poslední změna: Červen 03, 2007, 07:17:58 od scorpio » Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
rimmer
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 17

Michal Ondráček [631] AP Mako


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Červen 04, 2007, 10:46:45 »

Tak jsem začal zjištovat kdo to vše je. Jednoho z nich vůbec neznám, ostatním to mužu říct (až tedy přijdu na to, jak se to přenastaví) Ale myslím že "Hlum" má OvisLinka a má taky 1MBit odesílání.
Frey má snad taky Dlinka jako já. Řeknu mu o co jde. Jinak Amber netuším kdo je, ale správce by mu mohl napsat systemovou zpravu že? Teda pokud si jí tenhle člen přečte...

Co se týká mě, už na tom pracuju...
Zaznamenáno
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Červen 04, 2007, 11:24:11 »

S tím DLINKEM totiž je veliká potíž.

Neumí nastavit fixních 11Mbit ... neumí a neumí.
Stačí malé rušemí. nebo počasí, nebo mizerná nálada a vysílá na 1MBit.
Jediná léčba co vím že zabrala byla vyměnit DLINK za OVIS.
Jeden DLINK jsem zkoušel léčit upgradem FW - chvíli to pomohlo a pak se rozsypal úplně - takže už byl asi načatej.
Linky na různé FW a postup při upgrade FW tady :
https://twiki.klfree.net/twiki/bin/view/Navody/DlinkDwl900APPlus
https://twiki.klfree.net/twiki/bin/view/SpravaSite/DLink900
Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
tom712
Moderátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 715


Tomáš Tichý [837] Korea LAN


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Červen 04, 2007, 11:26:59 »

..Ale myslím že "Hlum" má OvisLinka a má taky 1MBit odesílání.
Frey má snad taky Dlinka jako já.
Pokud si klikneš ve wewimu na tu MAC adresu (první sloupek) tak uvidíš co je to za zařízení. 00-4f-62 je ovislink

Musí se forsnout odesílání na 11M, to jest ručně to nastavit. U dlinků to ale nejde, trochu pomůže tento firmware - mě teda pomohl.

Řeknu mu o co jde. Jinak Amber netuším kdo je, ale správce by mu mohl napsat systemovou zpravu že? Teda pokud si jí tenhle člen přečte...
Pokud si člen nepřečte systémovou zprávu tak se nedostane na internet ;-)
Ale můžeš mu odeslat mail i ty. prezdivka@kflree.cz
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!