Září 26, 2018, 11:57:37 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Koncepce kvality pripojeni pro cleny - Kladno Rozdelov  (Přečteno 22309 krát)
Anonymous
Host
« kdy: Květen 14, 2006, 12:18:19 »

Chtel jsem se zeptat, jestli krome planovani nahrady paternich spoju a propojovani panelaku optickymi kabely existuje nejaka koncepce pro zlepseni stavu v Rozdelove.

Krome AP VKD jsou vsechny realizovane AP ve stavu "stop stav" nebo minimalne "omezeni pripojovani" novych clenu. Realna rychlost a spolehlivost pripojeni do internetu (i v ramci site klFree) je zalostna.  

Na AP vezak (+klient vezaku banteng) a kryton je pripojeno bezmala 100 uzivatelu (zarizeni jeste vice).

Je mi jasne, ze omezeni kapacity pripojnych anten na 2,4 Ghz je limitujici. Neni mozne vymyslet v teto lokalite zvlastni rychlostne limitovanou aplikaci 5 Ghz technologie i pro klienty?

Kdyz si totiz udelam sumaci nakladu na zrizeni sluzby u klFree s cenou 350 Kc/mes a porovnam to s nabidkou ADSL, ktera nabizi 10 GB pri 2045/256 uz za dvojnasobnou cenu (vcetne DPH), lze udelat zajimava srovnani.

Posledni dobou mam na wifi diky spatne kvalite pripojeni traffic okolo 150 MB denne. Maximalni rychlosti se pohybuji okolo cca 256 Kbit/s.

Moznosti IP telefonie NULOVE, online radio ve vyssi kvalite byt na 20min denne NEMOZNE.

Clenove projeni k "zdrave" casti site klFree samozrejme alternativu nehledaji...neexistuje.

Pokud by do budoucna nemelo prijit ze strany klFree k zlepseni (samozrej me i za me osobni podpory, kterou davam jiz nekolik mesicu k dispozici), prestane se wifi absolutne rentovat.

Je mi to uprimne lito, protoze tato "krize" dopadne prave na lokality s nemoznosti tvoreni jineho nez wi-fi typu pripojeni a zaroven s velkym poctem potencialem zajemcu.

Zde by dle me chtelo promyslet, zda by OPRAVDU neslo pouzit 5 Ghz i pro klienty. Dale nebylo by mozne presunout technologii ze "zaklete" hasicarny na kostelni vez? Jak je to casto aplikovano ruzne jinde po republice.
Zaznamenáno
Belerby
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 309


Martin Šrotýř [43] AP Stockholm


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Květen 14, 2006, 01:31:58 »

Ja myslim, ze by to asi slo, ale nekdo to musi vymyslet a realizovat Úsměv
Idealni by bylo, kdyby si zasel na zasedani komise infrastruktury, kdy to je ti nepovim, ale snad ti to na ki(zavinac)klfree(tecka)net povedi, a zkusil to tam s nima probrat, a uvidis...
Zaznamenáno

Pij beer, at je meer *22*
Anonymous
Host
« Odpověď #2 kdy: Květen 14, 2006, 04:35:28 »

Citace: "Belerby"
Ja myslim, ze by to asi slo, ale nekdo to musi vymyslet a realizovat Úsměv
Idealni by bylo, kdyby si zasel na zasedani komise infrastruktury, kdy to je ti nepovim, ale snad ti to na ki(zavinac)klfree(tecka)net povedi, a zkusil to tam s nima probrat, a uvidis...


Diky za reakci. Pockam jeste den-dva jak se bude vec vyvijet zde na foru. Nasledovne poslu email "kompetentnim" clenum sdruzeni.
Zaznamenáno
Don Martinez
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 327


Martin Přibyl [1501] AP Banteng


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: Květen 14, 2006, 05:56:05 »

Člověče ty mi mluvíš z duše - když jsem v jednom takovým "vydařeným" odpoledni naměřil rychlost 70 kb/s s láskou jsem si vzpomněl na 56kb modem - ten nebyl o moc pomalejší Úsměv . Plně tě podporuju - a pokud bys pak (při možné realizaci předpokládám) potřeboval pomoc v létě jsem ti plně k dispozici (po zkouškovým :? ).
Zaznamenáno

Anonymous
Host
« Odpověď #4 kdy: Květen 14, 2006, 06:31:28 »

Citace: "Don Martinez"
Člověče ty mi mluvíš z duše - když jsem v jednom takovým "vydařeným" odpoledni naměřil rychlost 70 kb/s s láskou jsem si vzpomněl na 56kb modem - ten nebyl o moc pomalejší Úsměv . Plně tě podporuju - a pokud bys pak (při možné realizaci předpokládám) potřeboval pomoc v létě jsem ti plně k dispozici (po zkouškovým :? ).


SUPER! Jsem rad, ze nejsem sam, koho soucasny stav mrzi.. a v kritickych situacich dokonce poradne "stve"..   Pockame na dalsi ohlasy a nasledne se pokusime najit nejake reseni Úsměv
Zaznamenáno
Tom733
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 219

Tomáš Vokoun [111] Lan Brezinova


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Květen 14, 2006, 06:59:43 »

Jen FYI - spravce Bantengu uz pred casem dal pozadavek na novy 5G spoj smer Sky. Momentalne je ve fazi vyberu technologie a mista pro antenu. Realizaci predpokladam do konce kvetna.

Propustnost WiFi APcek se dale zvysi, az z nich zmizi vsichni lide z panelaku (nejen v Rozdelove). Bohuzel nekteri se prepojeni velmi brani (odvolavaji se proti rozhodnuti spravce, etc.), i kdyz jim vedle bytu vede kabel domovni LANky :-/

Na KI se urcite zastav, nove myslenky uvitame. Shodou okolnosti neni ted v KI nikdo z oblasti Rozdelova a to muze mit taky vliv.
Zaznamenáno

Autor příspěvku od p.t. čtenáře neočekává, že si bude domýšlet cokoliv dalšího, co není v příspěvku přímo napsáno.

Motto: "Připojení má každý takové jaké si sám udělá a jak se o něj stará"
Anonymous
Host
« Odpověď #6 kdy: Květen 14, 2006, 07:09:02 »

Citace: "Tom733"
Jen FYI - spravce Bantengu uz pred casem dal pozadavek na novy 5G spoj smer Sky. Momentalne je ve fazi vyberu technologie a mista pro antenu. Realizaci predpokladam do konce kvetna.

Propustnost WiFi APcek se dale zvysi, az z nich zmizi vsichni lide z panelaku (nejen v Rozdelove). Bohuzel nekteri se prepojeni velmi brani (odvolavaji se proti rozhodnuti spravce, etc.), i kdyz jim vedle bytu vede kabel domovni LANky :-/

Na KI se urcite zastav, nove myslenky uvitame. Shodou okolnosti neni ted v KI nikdo z oblasti Rozdelova a to muze mit taky vliv.



Diky za reakci. Na KI se rad dostavim! O 5GHz Banteng - Sky jsem slysel, ale jelikoz cas bezi a nic se nedeje, domnival jsem se, ze se jaksi pozapomnelo:-/
Zaznamenáno
Hangman
Administrátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 521


Tomáš Suchý [2210] AP MRK


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Květen 14, 2006, 07:48:04 »

Citace: "Tom733"
....Propustnost WiFi APcek se dale zvysi, az z nich zmizi vsichni lide z panelaku (nejen v Rozdelove). Bohuzel nekteri se prepojeni velmi brani (odvolavaji se proti rozhodnuti spravce, etc.), i kdyz jim vedle bytu vede kabel domovni LANky :-/



A neni zpusob jak tyto lidi, kteří brání určitým úpravám donutit k využití tý Lanky, nebo jiného AP ?
Zaznamenáno

Neříkej, že to nejde, ale že to neumíš Úsměv

Hangman is immortal!!! 
Jendall
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 112


Jan Petřík [849] Node Silver(LAN jendall)


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Květen 14, 2006, 09:23:56 »

Iptables drop Úsměv
Zaznamenáno
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Květen 14, 2006, 10:54:37 »

Citace: "Jendall"
Iptables drop Úsměv


100% ucinek zarucen  Smích.
Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
BlackSUN
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 603

Michal Kleiner [pozorovatel] KD


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: Květen 14, 2006, 11:36:50 »

Ono kdyz uz jsou tedy nejaka pravidla, nejaka koncepce (prepojovani na spolecne lan atp), tak se musi efektivne vynutit.

Kolikrat uz sem upozornoval na mikrovlnkovou krabici cloveka v tomanove, na plechovku tady na bressone atd, ale ty lidi jedou dal a nedivil bych se, kdyby se to vubec neresilo. Stejne jako panelovka na hasicarnu aj 300m u vyjezdu z kladna smer zehrovice atd atd..

Takze proc opravdu nedat jednu dve systemovky a pak to proste riznout, pokud clen nespolupracuje.
Zaznamenáno

Anonymous
Host
« Odpověď #11 kdy: Květen 15, 2006, 08:37:19 »

Citace: "BlackSUN"
Ono kdyz uz jsou tedy nejaka pravidla, nejaka koncepce (prepojovani na spolecne lan atp), tak se musi efektivne vynutit.

Kolikrat uz sem upozornoval na mikrovlnkovou krabici cloveka v tomanove, na plechovku tady na bressone atd, ale ty lidi jedou dal a nedivil bych se, kdyby se to vubec neresilo. Stejne jako panelovka na hasicarnu aj 300m u vyjezdu z kladna smer zehrovice atd atd..

Takze proc opravdu nedat jednu dve systemovky a pak to proste riznout, pokud clen nespolupracuje.



Je to bohuzel tak. Treba tady na Bantengu je pro zmenu jeden clovek pripojen na 10m 24 dB sitem :-/
Zaznamenáno
Hangman
Administrátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 521


Tomáš Suchý [2210] AP MRK


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Květen 15, 2006, 01:04:51 »

Pak nezbývá než použít systémovky a toto začít řešit Mrknutí
Zaznamenáno

Neříkej, že to nejde, ale že to neumíš Úsměv

Hangman is immortal!!! 
Medwyn
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 182

Martin Kopecký [147] LAN AP Štěpánka


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Květen 15, 2006, 05:18:31 »

Citace: "Hangman"
Pak nezbývá než použít systémovky a toto začít řešit Mrknutí


Super, hlasis se dobrovolne?
Zaznamenáno
Hangman
Administrátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 521


Tomáš Suchý [2210] AP MRK


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Květen 15, 2006, 08:20:14 »

Mno k čemu? Rád pomůžu s čýmkoliv, pokud bude čas. Taky bych rad aby se konecne neco delo na mym AP. Vsude se delaj vylepseni a u myho AP jsem videl - ...Spravce neodpovida....  :cry:
Zaznamenáno

Neříkej, že to nejde, ale že to neumíš Úsměv

Hangman is immortal!!! 
Stran: [1] 2 3   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!