Červenec 27, 2017, 01:37:37 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: "Zakleté" SIP porty u 802.VOX (SIPURA 2100)  (Přečteno 31097 krát)
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Listopad 02, 2006, 07:20:49 »

Ahoj Jiri pozorovateli,

Tebou popisovany problem ma nekolik urovni.

Za prve, muze souviset s FW - nekde bylo zminovano ze 3.3.6 se zrovna moc nepoved - mohl by pomoci downgrade na 3.2.10 ktery je o neco stabilnejsi

Za druhe, tvuj router je pravdepodobne i NAT. Neni obvykle primo nutne aby byly porty forwardovane, spis je potreba aby Tvuj Router/NAT, ale take i Router/NAT Tveho poskytovatele pripojeni zachovaval a spravne udrzoval tyto UDP kanaly otevrene.

Za treti, ve chvili kdy se spusti hovor, se otevrou dalsi hovorove (RTP) datove toky na zcela jinych portech a protoze tyto porty uz forwardovane pravdepodobne nemas, muze dojit ke "zmateni" a k nespravnemu propojeni hovorove cesty - data mohou jen jednim smerem => hlas je prenesen take jenom jednim smerem.

Zkus si precist ktere porty SPA pouziva pro hovor a na Tvem routeru je forwardovat stejne jako 5060 / 5061.

No a nakonec, Tve problemy mohou a nemusi souviset s vypadky / resetem router/nat-u Tveho poskytovatele pripojeni.
Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
jiri ryba
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 2

Jiri Ryba [pozorovatel] Praha


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Listopad 03, 2006, 05:28:11 »

Ahoj Scorpio,

diky za napady. Na routeru je NAT nastaveny. Na SPA2100 jsem ho kdysi nastavil take podle nejakeho doporuceni, ktere jsem nasel na internetu.
Mapping i Keep Alive je povolen.  Msg je nastaveno na $REGISTER a Dest na $PROXY. Vcera jsme na routeru povolili forward portu od 16000 do 17000. Na SPA mam RTP min. 16384 a RTPmax 16482. Tak uvidime co to udela.
Nemas FW 3.2.10? Ja mam pouze 3.2.9. Lze pri zmene FW nejak ulozit nastaveni, abych to nemusel pokazde prepisovat rucne?
Zaznamenáno
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Listopad 03, 2006, 08:11:41 »

Ahoj Jiri,

Citace: "jiri ryba"
Ahoj Scorpio,
diky za napady. Na routeru je NAT nastaveny. Na SPA2100 jsem ho kdysi nastavil take podle nejakeho doporuceni, ktere jsem nasel na internetu.
Mapping i Keep Alive je povolen.  Msg je nastaveno na $REGISTER a Dest na $PROXY.


NAT MAPPING je prave to co s nekterymy operatory (napr VOX) NEFUNGUJE !!! Pretezuje to ustrednu !!! Nekde jsem, myslim, psal na VoIP forum ze pokud je register period na 60s pak je vsechno tohle uplne zbytecne - zrusit a proverit zda to funguje i bez toho.

Citace: "jiri ryba"

Vcera jsme na routeru povolili forward portu od 16000 do 17000. Na SPA mam RTP min. 16384 a RTPmax 16482. Tak uvidime co to udela.


No jeste navic diky tomuhle se vlastne to SPA dostalo na vicemene verejnou adresu, cimz je ten NAT mapping & keepalive zcela kontraproduktivni.

Citace: "jiri ryba"

Nemas FW 3.2.10? Ja mam pouze 3.2.9. Lze pri zmene FW nejak ulozit nastaveni, abych to nemusel pokazde prepisovat rucne?


Spatne jsem se podival.
Pro SPA-2100 byl stabilni FW 3.2.9
Pro SPA-2102 byly slusne FW 3.2.8d a 3.2.10.

Ulozeni konfigurace se resilo nekde na foru http://www.telefonujeme.com.
Pokud ale vim, pri uprade i downgrade by SPA-xxxx mely zachovavat konfiguraci.
Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
yaro
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 44

Jarda Spejchal [1972] AP Ukrajina


Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Listopad 06, 2006, 07:16:06 »

Tak dneska přestalo fungovat i přečíslování SIP portů... asi potíže růstu :-(
Zaznamenáno
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Listopad 06, 2006, 07:57:47 »

Myslim ze to souvisi s tema predelavkama.
Ani bych se moc nedivil kdyby TENTOKRAT byly problemy vne klfree.

Napriklad, prilis vysoky pocet registraci najednou narazove z dane IP => omezeni na strane ustreden nebo neco takoveho ...
Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
belgarat
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 305


Svatopluk Dědic [446] AP Stockholm


Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Listopad 07, 2006, 06:52:37 »

jestli zjistite ze to je skutecne # registrovanych telefonu z jedne IP... no tak se da vymyslet nejaka lepsi kulisarna se SNAT ... snad. Momentalne mame 8 SNAT IPcek, prinejhorsim se nejaka pridaji.
Zaznamenáno
yaro
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 44

Jarda Spejchal [1972] AP Ukrajina


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Listopad 12, 2006, 07:23:01 »

Jak vám to chodí poslední dobou??? Mně se kousaly porty u VOXe, dnes jsem musel pro změnu přečíslovat Ha-vla...
Zaznamenáno
scorpio
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 278


Alex Forst [1720] AP Rebeca / Preves


Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Listopad 13, 2006, 05:38:41 »

Citace: "yaro"
Jak vám to chodí poslední dobou??? Mně se kousaly porty u VOXe, dnes jsem musel pro změnu přečíslovat Ha-vla...


Ahoj Yaro, no s rebootama gate - a že jich bylo - se tenhle problém namnožil. Kousalo se to všem ... a všichni operátoři.

Už jsme udělali nějaký změny na gate aby se tomuto problému zamezilo.
Víme o něm, pracujeme na něm. Holt se občas nezadaří.
Zaznamenáno

-- by Scorpio ---
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!