Červenec 27, 2017, 01:36:29 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Kalendář Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: DNS adresy  (Přečteno 9453 krát)
Guraim
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 37


Tomáš Hříbal [919] AP Stochov


Zobrazit profil
« kdy: Únor 21, 2007, 03:05:04 »

Pěkný den vespolek Úsměv Koupil jsem si doménu (www.vinoandre.cz) u Active 24. Jsem registrovaný na webhostingu (jméno: andre) a potřeboval bych přesměrovat tu doménu na klfree server. udělal bych to přes "webforward" (aby se jen otevřel soubor na serveru klfree, ale v adrese by www.vinoandre.cz). Potřeboval bych ale DNS a sekundární DNS a identifikaci Správce. Netušim co bych tam měl vyplnit. Mohl byste mi prosím někod poradit? Budu moc vděčnej za každou radu...
Zaznamenáno
jedjisch
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 231


Jiří Křížek [303] AP Rebeca


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Únor 21, 2007, 03:32:45 »

DNS nech defaultni, A zaznam nastav na verejnou webhostingu. Z vnitrni site z neverejne ip ti to ale stejne nepujde.
Zaznamenáno
Guraim
Registrovaný
*
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 37


Tomáš Hříbal [919] AP Stochov


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Únor 21, 2007, 06:18:15 »

DNS nech defaultni, A zaznam nastav na verejnou webhostingu. Z vnitrni site z neverejne ip ti to ale stejne nepujde.
jak defaultní??? na stránce www.active24.cz se přihlásim a do formuláře tam nastavim kam se má přesměrovat ta stránka.... a už vůbec nechápu, jak to mam udělat, že zadá-li někdo www.vinoandre.cz do prohlížeče, tak že se mu otevře ten muj soubor co je jako 1. k otevření....
Zaznamenáno
dolik
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 10

Tomáš Dolejší [3755] AP Stehelceves


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Únor 22, 2007, 10:23:31 »

Aby v adrese prohlizece zustal nazev domeny, (vedle nastaveni IP adresy webhostingu v DNS zaznamech domeny,) musi by byt na webhostingu klfree.net pridan virtualni host pro tuto domenu odkazujici na stejne soubory jako virtualni host pro login.webhosting.klfree.net.  Tj. "nasmerovani" domeny na webhosting.  Jestli takova moznost existuje, nevim.

Pouhe "presmerovani" zmeni adresu v prohlizeci na cilove misto (login.webhosting.klfree.net).  Jina vec je jestli active24 nabizi presmerovani napriklad pomoci frame. V takovem pripade nazev domeny zustane v adrese prohlizece, ale k tomu neni zapotrebi znat nazvy DNS serveru. 
Zaznamenáno

dot
Dmitrij
Moderátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Příspěvků: 50

Lukáš Fryč [77] VKD LAN


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Únor 25, 2007, 05:57:01 »

...
Prosim jak uz jsme se bavili po mailu, nasmerujte, nebo nechte nasmerovat zaznamy k domene vinoandre.cz na IP adresu serveru Webhosting. Nasledne me kontaktujte. Myslim, ze tento pozadavek bude pro spravce Active24 dostatecne srozumitelny.
Zaznamenáno
ka8ooi
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 6

Miloslav Náprstek [2749] Prazska


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Březen 10, 2010, 10:57:37 »

Zajímá mě přesně totéž. Jak jsem koukal na www, pravděpodobně to guraim vyřešil rámcem, to bych nechtěl. Něco málo jsem pohledal na netu, pro můj případ by bylo ideální tzv. podstrčení. Registrátorem domény jsem byl odkázán za svým webhostingem, což jste vy, že?  Mrknutí

Přikládám pár vět, s kterými mě odkázal.

Domenu je tedy mozne mit u nas registrovanou a hosting (webove stranky) mit u jineho poskytovatele. Tomuto se rika presmerovani. To je mozne uskutecnit 3 zpusoby:

a) bud vyuzijete nasi sluzbu presmerovani, ktera je placena 300Kc/rocne bez dph. Coz si muzete objednat v centru administrace na detailu domeny.

b) zmenite dns zaznamy (A, MX,..) v centru administrace. Tyto zaznamy ziskate u poskytovatele hostingu..

c) zmenite jmenne servery u vaší domeny na poskytovatele hostingu domeny. Zaznamy opet ziskate od poskytovatele hostnigu.

Bod a) je čisté přesměrování.
Děkuji za rady
Zaznamenáno
skudlik
Administrátor
Registrovaný
*****
Offline Offline

Pohlaví: Mužské
Příspěvků: 268


Jan Sechovec [165]


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Březen 12, 2010, 07:50:09 »

Ahoj,

ano, a) je presmerovani - tzn. DNS bude ukazovat nekam k registratorovi a ten to napr. po nacteni hlavicky stranky prepalkuje jinam.

b) znamena to, ze pak DNS zaznam pro danou domenu ukazuje na klf_webhosting (tzn. je potreba nastavit A zaznam(y) na verejnou IP webhostingu) a stranka se pak otvira rovnou odsad (je nutna ovsem soucinnost nekoho ze spravcu klf_webhostingu a nastavit virtualni domenu v apachi i pro tuto novou domenu. DNS server pro domenu ale dela stale jeji registrator (zaznamy se tam nejcasteji naklikaji pres nejake web rozhrani)

c) navic obnasi to, ze DNS server pro tuto domenu dela nekdo jiny (netusim, jestli treba u nas na klf_webhostingu je mozne), a lze si pak v ramci tohoto DNS serveru nezavisle nastavit vsecky mozne nazvy v ramci domeny a pripadnych sub-domen (= misto toho aby se tyto zaznamy naklikaly v ramci administrace registratora domeny jako v bode b), tak nekde bezi vlastni DNS server, kde se to nastavi misto toho). Touto cestou se jde vetsinou v pripade, ze administrace registratora ohledne DNS neumoznuje presne to co je potreba (treba udelat neco jako www.neco.neco.neco.domena.cz)... nebo treba bys chtel poskytovat nejake subdomeny dalsim subjektum, ktere na to meli vlastni DNS server, .. atd.
Zaznamenáno
ka8ooi
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 6

Miloslav Náprstek [2749] Prazska


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Březen 13, 2010, 11:06:10 »

Děkuju ti za odpověď.

Takže asi bude nejschůdnější bod b) , protože to by mělregistrátor podporovat, když mě to přímo navrhuje.. Úsměv

TeĎ jenom otázka, zda-li by mě někdo tady odsud mohl do apache nastavit tu virtuální doménu?
Zaznamenáno
Ray
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 64

Filip Pivarči [496] AP Prazska


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 kdy: Listopad 16, 2010, 12:27:38 »

Jak to nakonec dopadlo s nastavením virtuální adresy(bod b))? Úsměv
Zaznamenáno
ka8ooi
Registrovaný
*
Offline Offline

Příspěvků: 6

Miloslav Náprstek [2749] Prazska


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Březen 02, 2011, 11:14:43 »

Promiň za pozdější odpověď, dopadlo to výborně. Přesně jak jsem potřeboval. Už si přesně nepamatuju jak to bylo, musel jsem otravovat správce webhostingu a pak jsem si ty údaje namlátil do administrace a funguje to výborně.
Pohledej si na netu a pak se obrať na správce, ať ti to tam přenastaví.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Validní XHTML 1.0! Validní CSS!