Main Menu

misc-attack

Založil hafca, Duben 01, 2007, 09:23:01 DOPOLEDNE

« předchozí - další »

skudlik

hafca: mrkni do PM tady (osobnich zprav).

scorpio

Citace: hafca kdy Duben 02, 2007, 09:11:51 DOPOLEDNE
S tím heslem nevím, ale zkus mi vysvětlit jak to ten Ovis dělá ... snad jedině, že by mě ten Ovis hodně neměl rád ;D, navíc je hajzlik po záruce.

Tak to je určitě necima rukama, takovou pitomost si ani OVIS nevymysli ...

Univerzalni heslo zna, bohuzel, spousta lidi, ale vetsina tohle neudela ... todle bude nejakej <***> co zrovna objevil ameeeeriku ...
-- by Scorpio ---

jstembera

Citace: scorpio kdy Duben 02, 2007, 11:24:57 DOPOLEDNE
S tím heslem nevím, ale zkus mi vysvětlit jak to ten Ovis dělá ... snad jedině, že by mě ten Ovis hodně neměl rád ;D, navíc je hajzlik po záruce.

Univerzalni heslo zna, bohuzel, spousta lidi, ale vetsina tohle neudela ... todle bude nejakej <***> co zrovna objevil ameeeeriku ...

Neexistuje zaznam na routeru(nekde)? Jenze kdo by se s tim hledal :police:
lamy sobe ;o)

SPM

Citace: jstembera kdy Duben 02, 2007, 04:00:34 ODPOLEDNE
Citace: scorpio kdy Duben 02, 2007, 11:24:57 DOPOLEDNE

Neexistuje zaznam na routeru(nekde)? Jenze kdo by se s tim hledal :police:

Nebude... Je to klasický HTTP a monitorovat a skladovat veškerej HTTP provoz moc únosný neni...
Život je krásný jako louka plná rozkvetlých květin. Jen se pro jednu sehneš, tak tě někdo kopne do zadku.

belgarat

na routeru muzete pustit ve screenu tcpdump kdo se spojuje na http port toho Oviska... tech zas tak moc nebude (port + IP)

skudlik

JJ .. to bylo i obsahem me PM  :) .. akorat pokud je to nekdo primo z hradu, tak toho v dumpu asi moc nebude .. nechtel jsem to tu psat primo aby se nam pripadnej utocnik pokud to tu cte nevylekal ...

hafca

Děkuji všem zúčastněným za rady a pomoc. Něco jsem s tím udělal a uvidím, jestli bude klid. Doufám, že ano.

DrJ3kyll

To je sice moc hezke, ze jsi s tim neco udelal - nicmene kdyz uz to napises na radu Sdruzeni, tak by jsi take mohl reagovat na odpoved - a dekuji za odhaleni vinika :/

hafca

I to bych rád udělal, ale kdo je viník, to bohužel nevím. V PM nic nemám a tady jsem taky neviděl, že by někdo někoho označil za viníka. Nebo jsem někde něco přehlédnul? Jestli ano, pak se omlouvám.

DrJ3kyll

meli ti prijit minimalne 2 odpovedi na tvuj email na rada@klfree.net

hafca

Tak jsem tu zas. Přenastavování Ovisu přestalo, ale ten misc-attak od medved009 travá. Psal jsem mu a odepsal, že zakázal službu UPnP, odviroval a aktualizoval Antispyware. Jenže ty ataky přetrvávají. Zajímavé jsou ty intervaly, opakuje se to na vteřinu přesně po dvaceti minutách.
Nemá někdo ještě nějaký nápad, co s tím?

skudlik

Ignoroval bych to .. muze to delat fura softu o nej v kompu .. nebude to nejspis zadnej attack v pravem slova smyslu - proste to zakazat a je to ... kdybych mel resit kazdej divnej paket co jde na muj router, tak bych z toho zesedivel.

hafca

Máš pravdu, přestávám to řešit, protože to neškodí, alespoň zatím. Probíral jsem to se Scorpio a vypadá to asi na Skype. Spíš mi to zajímalo, co, jak a proč.