Main Menu

Rychlost internetu

Založil MACo, Červenec 03, 2005, 03:56:57 ODPOLEDNE

« předchozí - další »

belgarat

nekamenuju :) tech 300 Mbit by se melo dukladne vysvetlovat... jde o to, aby s narustem uzivatelu nedoslo k zahlceni patere.... ted jsme na 32Mbit a je to (soude podle vytizeni linky) tak tak.

doctor

jasne, na chvilku jsem se nechal unest... nedoslo mi ze tech 300 je pater pro vsechny, zatimco to co vede s em k nam je uplne neco jineho...

btw vim ze je to jinej thread, ale jak to jde stim gameserverem?
jestli je potreba neco zaridit, kontakt me na icq, kdyz budu umet a moc udelatm.... hlavne at uz beha toCS1.6 nebo mi jebne  :(

edvin

Asi je v aetheru k večeru nejak dusno, rychlost test.cgi je na 80kbit/sec,
zatímco ještě v poledne byla okolo 1Mbit/sec.

V době kdy hotsanic na rebeca.west hlásí 180*8=1.4MBit/sec mi test.cgi frčel pouhých 88kbit/sec. Netuším nic o způsobu přidělování času u wifi, ale přijde mi divné, že jsem dostal TAK malý díl. Nemůže to nějak souviset s tím, že se na wewimo objevují položky s vysílací rychlostí 1Mbit:

00:0c:76:5e:xx:xx 11 Mb/s   1 Mb/s    standa    10.102.12.67
00:11:09:91:xx:xx 11 Mb/s    1 Mb/s    unix.svycar    10.102.12.74
00:11:95:51:xx:xx 11 Mb/s    2 Mb/s       -    -

Co se týče obcházení domovníků sám jsem se toho tak, bál že jsem u KLFREE skončil až poté, co ten náš :wink:  sám projevil zájem o připojení.

V každém případě jsou tu následující kandidáti na připojení kabelem:

LAN_A = [lubean,pafko,misho,radek01,...]
LAN_B = [jirimarsik,doctor,ingott,gambi,edvin,...]
LAN_C = [karfik,veits,pukavec,...]
případně i
LAN_D = [tuzar,marc]
LAN_E = [rollino,slahoun,...]

Nemám ale dostatek informací ve kterých domech jsou a zda jsou v dosahu případného kabelového rozvodu. Vy navíc máte přehled i o přihláškách, což může docela i změnit uvažovanou topologii (technologii?) rozvodu.

Také nevím, jaké jsou v klfree standardy jištění proti atmosférické elektřině, u nás jsem použil APC-ProtectNet, jenže anténu máme přímo na zemněném stožáru STA a pokud je "zemnění" domu provedeno dobře neměla by rozdílová napětí být příliš velká. V případě UTP převěsů by se muselo uvážit, jaké řešení je vyhovující, a to pak aspoň rámcově popsat v dokumnetaci pro "domovníky". Podle mých informací pak paní na družstvu pouze zajímá, jestli se nenaruší plášť budovy, což snad nejen u nás bude možno slíbit/splnit s využitím kotvení a děr pro bývalou STA.

BlackSUN

Paní na družstvu :-)))

Koukám asi zprávy agentury JPP :-))

Tom733

Citace: "edvin"
Také nevím, jaké jsou v klfree standardy jištění proti atmosférické elektřině, u nás jsem použil APC-ProtectNet, jenže anténu máme přímo na zemněném stožáru STA a pokud je "zemnění" domu provedeno dobře neměla by rozdílová napětí být příliš velká.

Standardem je galvanicke oddeleni (viz. napriklad preves mezi Rebeca 1 a Rebeca 2). To je ale zalezitost dosti nakladna. Zvlast, pokud si preves plati sami mistni.
Pouziti PNet-1 povazujeme za dostacujici, z testu v praxi lze za funkcni povazovat i preves z FTP (prirozene prizemeny jen na jednom konci).

Premyslet teoreticky o rozdilovych potencialech mezi strechami panelaku a podobne je obtizne. Protoze hromosvody byvaji casto ve spatnem stavu, o nejake pripojnici EPV v panelaku nikdo ani neslysel.

Mnohdy namerime mezi hromosvodem a PEN i 80V.
Autor příspěvku od p.t. čtenáře neočekává, že si bude domýšlet cokoliv dalšího, co není v příspěvku přímo napsáno.

Motto: "Připojení má každý takové jaké si sám udělá a jak se o něj stará"

adampulec

tom733 rozdil potencialu mezi zemi (uzemnenymi predmety) a PEN byva nekolik desitek voltu casto, nezapominej ze pres PEN proteka vyrovnavaci proud.. nastesti je PEN zemneny diky pracce a pod.. ale stejne je to sileny

doctor

Citace: "BlackSUN"Paní na družstvu :-)))

nejdriv sem si rekl ze nebudu reagovat, ale kdyz jsem tu ve foru nasel jeste par podobne pritroublejch komentu tak musim...
v tomhle postu je xy slov, uplne vsechny dulezitejsi nez tyhle tri (pani na druzstu) ale ty zareagujes zrovna na tohle...

sorry, ale to rozum nebere....  :o

BlackSUN

Citace: "doctor"
Citace: "BlackSUN"Paní na družstvu :-)))

nejdriv sem si rekl ze nebudu reagovat, ale kdyz jsem tu ve foru nasel jeste par podobne pritroublejch komentu tak musim...
v tomhle postu je xy slov, uplne vsechny dulezitejsi nez tyhle tri (pani na druzstu) ale ty zareagujes zrovna na tohle...

sorry, ale to rozum nebere....  :o

Milerád ti to vysvětlím :-) Xy slov mělo nějakou informační hodnotu, ale "paní na družstvu" je prostě trochu mimo. Na družstvu téměř jistě nebude "nějaká paní" přes "technické" záležitosti.. Minimálně na oceláři a horníku ne..

doctor

jo tak, uz chapu...
tak to ja asi kdyz jsem tam na "horniku" vyrizoval zaskleni balkonu, tak to se mnou vyrizoval takovej malej zelenej muzicek...  :lol:
jasne ze ne, ze je tam zenska...
myslim ze tam nahore je to spravne napsany...
ale na tom nezalezi, nechci se prit o slovicka...

Lukas

no koukam ze bs zas nema co napraci  :D

doctor

tak tu mame patek odpoledne, vikend pred nama, vsichni u toho budou sedet, to si zase nezahraju jak to bude skubat....  :cry:

doctor

IP (host):62.240.168.1 (snat.klfree.net)
datum a čas:04.08.2005 21:00
stahování:197.68 kbps (24.71 kB/s)
upload:140.904 kbps (17.613 kB/s)
odezva:min:76ms průměr:127.7ms max:167.1ms

AP REBECA

belgarat

hele, vygeneruj si RSA klice, dostanes pristup na router a snaz se... treba na neco prijdes zatim tady porad jenom knucis.

BTW chtel bych videt MODEM, ktery da 190kbps download.

Osobne doporucuju zavolat take "firme" IS-Data, ktera se rozhodla poskytovat v Krocehlavech pripojeni k Internetu a jejiz zastupci nechapou zakladni principy WiFi (802.11b vseobecne) -- v posledni dobe bych prisuzoval cast potizi AP Rebeca prave tomuhle.

doctor

Citace: "belgarat"hele, vygeneruj si RSA klice, dostanes pristup na router a snaz se... treba na neco prijdes zatim tady porad jenom knucis.

BTW chtel bych videt MODEM, ktery da 190kbps download.

Osobne doporucuju zavolat take "firme" IS-Data, ktera se rozhodla poskytovat v Krocehlavech pripojeni k Internetu a jejiz zastupci nechapou zakladni principy WiFi (802.11b vseobecne) -- v posledni dobe bych prisuzoval cast potizi AP Rebeca prave tomuhle.

dobre, provedu, a za ten modem pardon, ja myslel ze jsem sem vlozi to mereni s 19 kb/s downloadem...  :roll:  pardon

doctor

teda neprovedu, protoze nevim co jsou RSA klice  :?:
pc rozumim, to je ok, ale co je dal za sitovym kabelem tak tam tak trochu zacinam....  :shock:
poradite?