Main Menu

To nejcennější co máme

Založil K5, Říjen 17, 2005, 06:05:27 ODPOLEDNE

« předchozí - další »

K5

Schůze členů přiklepla bývalé Radě odměnu za výkon funkce a nařídila odměnit i aktivní členy Sdružení. Usnesení bohužel není dokonalé a nedává jednoznačné pokyny, jak jej naplnit.

CitaceNavrhuji symbolicky odměnit odstupující Radu sdružení částkou 60000 Kč za jejich obětavou práci. Dále odměnit aktivní členy sdružení, kteří věnovali v uplynulém roce svůj čas pro sdružení, částkou 40000 Kč. O rozdělení těchto peněžních prostředků rozhodne nová Rada sdružení s tím, že bude dbát doporučení Rady odstupující.
Já ho chápu tak, že je přesně dáno, kdo je odstupující Rada a kolik mezi ní má být rozděleno a odstupující Rada si má mezi sebou vyřikat, jestli někdo dostane víc nebo míň nebo všichni stejně. Pak má také rozdělit další odměnu mezi aktivní členy a protože není řečeno kdo to je ani kolik jich je, je na odstupující Radě, aby odměňované stanovila. Tuto vůli má vykonat Rada nová, protože stará už nemá jak.

Proto jsem se já, bývalý předseda Sdružení Klfree.net, rozhodl takto:

----- Original Message -----
From: Roman Štec
To: Svatopluk Dědic ; Kamil Sopko ; Vít Hauptman
Cc: rada@klfree.net
Sent: Monday, October 17, 2005 5:51 PM
Subject: Rozdeleni odmen

Odměnu ve výši 60000,- Kč pro odstupující Radu rozdělit rovným dílem, tj. 15000,- Kč pro každého bývalého Radního, nechť si každý
určí sám, jak s odměnou naloží a případně v jaké formě si jí "vybere". Pokud se kdokoli rozhodne své odměny nebo její části vzdát,
nechť jasně určí výši nevybrané odměny a ve prospěch koho se má nevybraná odměna uplatnit.

Odměnu pro aktivní členy vyplatit takto:
Vzhledem k tomu, že stávající Rada má možnost odměňovat aktivní členy z vlastní vůle, navrhuji rozdělit 40000,- Kč mezi ty členy, u
nich tato možnost není, tj. členy stávající Rady a dále mezi bývalé členy Rady, kteří ukončili funkci předčasně (to jest odměnit je
za to, že byli Sdružení prospěšní v minulém období, což usnesení Schůze umožňuje):

JaSt
Jojobubu
Joe
Mr.Gespant
Tom733
xtom
nechť si každý určí sám, jak s odměnou naloží a případně v jaké formě si jí "vybere". Pokud se kdokoli rozhodne své odměny nebo její
části vzdát, nechť jasně určí výši nevybrané odměny a ve prospěch koho se má nevybraná odměna uplatnit.

Vzhledem k tomu, že tím je částka určená Schůzí členů na odměny vyčerpána a vzhledem k faktu, že stávající Rada má možnost odměnit
aktivní členy z vlastní vůle, navrhuji aby každému (vyjma výše již odměněných), kdo se aktivně podílel na výstavbě nebo upgrade
přístupového bodu Sdružení nebo infrastruktury Sdružení byla přiznána odměna ve výši 350 Kč za každou samostatnou akci (výstavba
nového bodu, upgrade stávajícího bodu, budování serverovny, atd.), pokud trvala v součtu déle než 6 hodin.

Pro ostatní aktivní členy, na něž toto rozdělení nepamatuje, budiž cenou útěchy bezplatná účast při pořádání kulturních akcí.

Prosím uvědomme si, že to nejcennější co máme, jsou aktivní členové, bez kterých by Sdružení nemohlo fungovat. Přesto se však v Radě
nikdy nenašlo dost vůle tyto aktivní členy odměnit, ačkoli má Sdružení několikamiliónový roční příjem (pouze jedenkrát se vyplatily
odměny, ale ty byly určeny na pokrytí nákladů, např. benzín, hovorné atd., které se "projezdily" pro Sdružení).

s pozdravem Roman Štec (K5)

Mr.Gespant

Jsem rád, že jsi si přečetl zápis z jednání Rady a konečně předkládáš ucelený návrh. Bohužel sis zápis zřejmě nepřečetl celý - ty již bohužel nemáš právo, o ničem rozhodovat - Rada vyzvala členy bývalé Rady, aby se shodli na jednotném návrhu, který zatím nepřišel... Nechci tady polemizovat proč s tebou ostatní bývalí radní nesouhlasí. Za chvíli na Radě padne finální rozhodnutí, jak to s odměnou dopadne...
ento příspěvek nevyjadřuje názor autora :lol:
Let the beer be with you!

Mr.Gespant

Takže nyní již mohu vše osvětlit - dle jednání Rady :

Bývalá Rada ( Štec, Hauptman, Dědic, Sopko ) se nedokázala shodnout na jednoznačném návrhu na doporučení stávající Radě ohledně odměny. Z toho důvodu stávající Rada rozhodla bez společného doporučení bývalé Rady, ale dle návrhu předloženého V.Hauptmanem a S.Dědicem :

Rada se usnáší, že radní, kteří řádně ukončili své volební období, dostanou na svůj návrh roční předplatné členských příspěvků. Radní, kteří svůj mandát ukončili předčasně, získají půlroční předplatné členských příspěvků. Zbývající finanční prostředky budou utraceny na kulturně-společenských akcích pro aktivní členy. (7 pro, 0 proti, 0 se zdrželo)
ento příspěvek nevyjadřuje názor autora :lol:
Let the beer be with you!

belgarat

K tomu - jako byvaly a soucasny radni doplnim soukromy nazor:

vzhledem k tomu, ze NIKDO z lidi, diky kterym Klfree funguje - krome byvaleho pana predsedy - si nevedl pracovni denicek, povazuji prekombinovany navrh K5 za nesmyslny. Vetsine lidi, kteri do Klfree investovali stovky hodin by nijak neprospel.

Takze je lepsi, aby se spis podporily akce organizovane cleny pro dalsi cleny ;) protoze to jednoznacne poslouzi vice lidem nez jen tem, kteri si prubezne vedou pracovni vykazy aby posleze mohli predkladat navrhy k proplaceni. Oc primejsi by bylo rict "budu pro sdruzeni pracovat, ale za odmenu XXX" - ale predem.

Karfik

Proste se ti to nejak K5 nepovedlo. Cekal jsi ze z nasich prispevku bude dovolena a ono nic :lol:  :lol:
Nemluvím sprostě, nekouřím a nepiju. Ale když mi ku*va spadne cigáro do piva, tak to se fakt nase*u.

K5

Citace: "Karfik"Proste se ti to nejak K5 nepovedlo. Cekal jsi ze z nasich prispevku bude dovolena a ono nic :lol:  :lol:
téměř celá moje dovolená v roce 2004 padla za oběť Klfree.net, na rodinu z ní zbyly 4 dny. Kolik obětí jsi přinesl ty, že si dovoluješ spekulovat o tom, jak jsem hodlal s odměnou naložit?

Karfik

Citace: "K5"
Citace: "Karfik"Proste se ti to nejak K5 nepovedlo. Cekal jsi ze z nasich prispevku bude dovolena a ono nic :lol:  :lol:
téměř celá moje dovolená v roce 2004 padla za oběť Klfree.net, na rodinu z ní zbyly 4 dny. Kolik obětí jsi přinesl ty, že si dovoluješ spekulovat o tom, jak jsem hodlal s odměnou naložit?
Ja uz ti radsi nic psat nebudu nebo zase tvuj kamarad Gespunt, kterej o tobe mluvi jak o pip pip pip pip bude mit chytry keci jak jsem na tebe neslusny.
Jinak furt nechapu, jak muzes chtit neco co ti de facto nepatri. Penize clenu.
Nemluvím sprostě, nekouřím a nepiju. Ale když mi ku*va spadne cigáro do piva, tak to se fakt nase*u.

tom712

Citace: "Karfik"Jinak furt nechapu, jak muzes chtit neco co ti de facto nepatri. Penize clenu.
Ale clenove si odsouhlsili ze mu je daji.
Navrhuji symbolicky odměnit odstupující Radu sdružení částkou 60000 Kč za jejich obětavou práci. Dále odměnit aktivní členy sdružení, kteří věnovali v uplynulém roce svůj čas pro sdružení, částkou 40000 Kč. O rozdělení těchto peněžních prostředků rozhodne nová Rada sdružení s tím, že bude dbát doporučení Rady odstupující.Akorat ze odstupujici radni se nebyli schopni domluvit. Takže...
CitaceRada Sdružení definitivně potvrdila své rozhodnutí o způsobu rozdělení odměn odsouhlasených Členskou schůzí. Jelikož odstupivší Rada nedokázala po několikerých výzvách předložit jednotné stanovisko, stejně tak jako Členská schůze odhlasovala nejasně způsob rozdělení finančních částek, musela současná Rada přijmout rozhodnutí, které bude co nejvíce v kontextu s doporučením odstupivší Rady a zároveň nebude v rozporu s usnesením Členské schůze.
Usnesení: Rada se usnáší, že radní, kteří řádně ukončili své volební období, dostanou na svůj návrh roční předplatné členských příspěvků. Radní, kteří svůj mandát ukončili předčasně, získají půlroční předplatné členských příspěvků

Karfik

Tom712, ja cist umim. Zacinas mi nekoho pripominat. Ale u tebe to beru, asi ti zrovna dosli zdroje.

Faki

Citace: "Karfik"Tom712, ja cist umim. Zacinas mi nekoho pripominat. Ale u tebe to beru, asi ti zrovna dosli zdroje.

Po prečtení vetšiny tvych prispevku mi Karfiku taky nekoho pripominaš. Sice ještě nevim koho, ale urcite je to někdo koho nemám rád.

jo a sorry za off-topic.

Karfik

Citace: "Faki"
Citace: "Karfik"Tom712, ja cist umim. Zacinas mi nekoho pripominat. Ale u tebe to beru, asi ti zrovna dosli zdroje.

Po prečtení vetšiny tvych prispevku mi Karfiku taky nekoho pripominaš. Sice ještě nevim koho, ale urcite je to někdo koho nemám rád.

jo a sorry za off-topic.
To je dobre, ja taky nikoho nemam rad. Jen sebe, Myspulina, Fifinku, Bobika a Pindu. Jo a jeste Jedjische(toho jsem musel napsat, je to muj sef:-)).