Main Menu

Problem s emailem

Založil Lasse, Únor 13, 2006, 09:16:18 ODPOLEDNE

« předchozí - další »

Don Martinez

Dneska odpoledne mi nešlo posílat přes gmail (stejně tak nefungoval gmaildrive) - ale předpokládám, že je to jejich chyba - přes atlas jsem pak mail, co jsem chtěl poslat protlačil - sice to spojení vypadalo velice zajímavě - ale protlačil jsem to :) .

hafca

Zdá se, že Pražská je večer totálně přetížená, nebo někdo sosá bez omezení. Znova jsem to zkoušel, ale večer není šance. Ted ve 22.20 download 1.5 kb až 0.  :twisted:  :twisted: :twisted:

belgarat

Citace: "hafca"Zdá se, že Pražská je večer totálně přetížená, nebo někdo sosá bez omezení. Znova jsem to zkoušel, ale večer není šance. Ted ve 22.20 download 1.5 kb až 0.  :twisted:  :twisted: :twisted:

Svetluska, nebo novy sektor prazska.ost, nebo 5.4GHz, jestli jsi na vetsi LAN.

skudlik

Citace: "hafca"Zdá se, že Pražská je večer totálně přetížená, nebo někdo sosá bez omezení. Znova jsem to zkoušel, ale večer není šance. Ted ve 22.20 download 1.5 kb až 0.  :twisted:  :twisted: :twisted:

Chvilku strpeni .. Holyna nebo Andyr (novi spravci na Prazske :) te brzy kontaktuji kvuli pratoceni anteny. O weekendu se to tam nainstalovalo.

Docent

Nejde mně přes smtp.klfree odeslat mail, kde je příloha s koncovkou .eee (přejmenovaný exe, aby to neodchytl firewall u adresáta). Kde je chybička? Maily bez přílohy nebo s jinou přílohou odejdou v pohodě...
S(tB)eznam - nic horšího neznám!
... vlastně ano, cenzora v KlFree :-(.

Tom733

Citace: "Docent"Nejde mně přes smtp.klfree odeslat mail, kde je příloha s koncovkou .eee (přejmenovaný exe, aby to neodchytl firewall u adresáta). Kde je chybička? Maily bez přílohy nebo s jinou přílohou odejdou v pohodě...

trochu OT, ale rozumne filtry se prejmenovanim oklmat nenechaji
mail zkratka na takovehle veci urceny neni.
Autor příspěvku od p.t. čtenáře neočekává, že si bude domýšlet cokoliv dalšího, co není v příspěvku přímo napsáno.

Motto: "Připojení má každý takové jaké si sám udělá a jak se o něj stará"

Docent

Aha, mail není určen na posílání příloh? Takže mám tu přílohu poslat poštou na disketě? BTW že to přes jiné SMTP servery jde, a ještě před 2 měsíci to šlo i přes KlFree? Nebo mám tu přílohu místo .eee přejmenovat na .pdf, tím se nechá filtr na SMTP serveru KlFree v pohodě ochcat, i když to bude ve skutečnosti zavirovaný exáč???
S(tB)eznam - nic horšího neznám!
... vlastně ano, cenzora v KlFree :-(.

Medwyn

Ne. Mas ten soubor pretahnout pres FTP.

jedjisch

Citace: "Docent"Aha, mail není určen na posílání příloh? Takže mám tu přílohu poslat poštou na disketě? BTW že to přes jiné SMTP servery jde, a ještě před 2 měsíci to šlo i přes KlFree? Nebo mám tu přílohu místo .eee přejmenovat na .pdf, tím se nechá filtr na SMTP serveru KlFree v pohodě ochcat, i když to bude ve skutečnosti zavirovaný exáč???

Ano, mail NENÍ určen pro posílání příloh. Myslim ze je to v RFC822

flashx

Citace: "jedjisch"
Citace: "Docent"Aha, mail není určen na posílání příloh? Takže mám tu přílohu poslat poštou na disketě? BTW že to přes jiné SMTP servery jde, a ještě před 2 měsíci to šlo i přes KlFree? Nebo mám tu přílohu místo .eee přejmenovat na .pdf, tím se nechá filtr na SMTP serveru KlFree v pohodě ochcat, i když to bude ve skutečnosti zavirovaný exáč???

Ano, mail NENÍ určen pro posílání příloh. Myslim ze je to v RFC822

beda ti jestli me priste posles neco v priloze  :lol:  :wink:
idstvo jde stále kupředu, ale člověk se svými komunikačními vlastnostmi, silnými i slabými stránkami je pořád stejný.

belgarat

zajimave ze za celou dobu nikdo nenapsal co to znamena "nejde poslat". Jestli se e-mail server brani, tak ASI napise nejakou hlasku...

Hangman

Pokud teda neni mail určen k posílání příloh, tak by mi zajímalo, proč tam ta možnost existuje :?:  :?:  :?:  :wink:
Neříkej, že to nejde, ale že to neumíš :-)

Hangman is immortal!!! 

skudlik

Citace: "Hangman"Pokud teda neni mail určen k posílání příloh, tak by mi zajímalo, proč tam ta možnost existuje :?:  :?:  :?:  :wink:

No bylo mysleno spis velkych priloh. Vetsina rozumnych postovnich serveru te stejne s velkou prilohou rovnou vyfakuje. I na ruznych free-mejlech mas vetsinou omezeni kolem (10-15M). Nektere firemni servery muzou mit omezeni jeste niz (napr. u nas v praci 5M). Muj nazor je, ze posilat vic jak megovou prilohu je prasarna ...  a primo si rikas o tom, aby z nejakeho duvodu neprosla.

Kdyz uz potrebujes prenaset vetsi mnozstvi dat, tak pouzij neco co umi navazovat spojeni pri preruseni stahovani (moznosti je fura .. zminovane ftp, ruzne formy p2p, hodit to nekam na web ... ).

belakos

No docent se nezminil, jak je ten jeho 'eee' soubor velikej. Takze ho mozna kamenujete uplne zbytecne..

BTW velikost priloh uz se tu probirala a to dokonce primo v tomhle vlaknu :roll:

belgarat

Citace: "Hangman"Pokud teda neni mail určen k posílání příloh, tak by mi zajímalo, proč tam ta možnost existuje :?:  :?:  :?:  :wink:

Ber to tak... modem je V ZASADE take urceny k pripojeni k Internetu, ale taky ho ASI nepouzivas ... i kdyz to jde.

V dobe, kdy se definoval protokol SMTP a transportni format e-mailu se vubec nepocitalo se zasilanim X MByte priloh (zejmena proto ze disky mely taky kapacitu ktera se pocitala ve stovkach MByte) ... a takhle rozsireny system se neda vymenit, daji se akorat dolepovat drobna vylepseni.