Author Topic: konfigurace sítě  (Read 11402 times)

Offline ne2dd

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 4
  • Vladimír Nedvěd [454] Midway-east
    • View Profile
konfigurace sítě
« on: March 09, 2008, 08:41:50 am »
Mám připojení WIFI přes ovislink ke kterému jsou připojena 3 PC. Jak nakonfigurovat PC aby mezi sebou po síti komunikovaly a přitom nebylo nic přístupné z venku po wifi síti. Když povolím sdílení souborů a tiskáren a klient sítě microsoft, tak je to dostupné i z wifi sítě. Nechce se mi dělat další vnitřní síť, když už to vlastně propojené je... Díky

Offline Belerby

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 309
  • Gender: Male
  • Martin Šrotýř [43] AP Stockholm
    • View Profile
Re: konfigurace sítě
« Reply #1 on: March 09, 2008, 09:43:26 am »
Tak nepouzivej M$ sdileni. Jestli ti jde o prenos souboru, tak si nainstaluj radsi nejakej jednoduchej FTP server.
Pij beer, at je meer *22*

Offline skudlik

  • Administrátor
  • Registrovaný
  • *****
  • Posts: 268
  • Gender: Male
  • Jan Sechovec [165]
    • View Profile
    • Skudlikarna
Re: konfigurace sítě
« Reply #2 on: March 09, 2008, 09:59:23 am »
variant je asi vic:

- misto ovise pouzit nejaky router (tim se natem oddeli mistni sit od vnejsi)
- na kazdym PC mit firewall (windouzi firewall nepovazuju za firewall) a povolit jen vybrane IP adresy pro windouzi sdileni
- pouzit nejakou sragoru typu hamachi/vpn a sdilet na tehle zabezpecene siti
- donutit nejak ovislinka aby bud filtroval porty pouzivane pro windouzi sdileni, nebo delal nat (nepises co mas za typ - a ja na to nejsem zas takovej expert, ale predpokladam, ze bude urcite ne_originalni firmware, co tohle bude umet).

Offline ne2dd

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 4
  • Vladimír Nedvěd [454] Midway-east
    • View Profile
Re: konfigurace sítě
« Reply #3 on: March 09, 2008, 04:59:06 pm »
Zkouším Zone alarm, ale nějak je to zas neprůstřelný moc, takže se nemohu dostat z PC do PC, která by spolu komunikovat měla...

Offline tom712

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 715
  • Gender: Male
  • Tomáš Tichý [837] Korea LAN
    • View Profile
Re: konfigurace sítě
« Reply #4 on: March 09, 2008, 05:23:18 pm »
Mám připojení WIFI přes ovislink ke kterému jsou připojena 3 PC. Jak nakonfigurovat PC aby mezi sebou po síti komunikovaly a přitom nebylo nic přístupné z venku po wifi síti.
Takže zaprvé napiš jaký přesný typ Ovislinka máš.

Pokud je to WL-5460AP tak do něj můžeš nahrát Firmware který umí to co potřebuješ. Návod ZDE

Offline ne2dd

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 4
  • Vladimír Nedvěd [454] Midway-east
    • View Profile
Re: konfigurace sítě
« Reply #5 on: March 09, 2008, 06:32:07 pm »
je to starší verze - 1120AP.

Offline tom712

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 715
  • Gender: Male
  • Tomáš Tichý [837] Korea LAN
    • View Profile
Re: konfigurace sítě
« Reply #6 on: March 09, 2008, 07:34:03 pm »
je to starší verze - 1120AP.
Tak použij Appro. http://appro.cz/stazeni.html Verze pro ovise 1120 jsou tam bezplatné verze, bez technické podpory.

Zapni si NAT a máš vše oddělené. Fort forwarding to umí, je to plnohodnotný router.

Offline ne2dd

  • Registrovaný
  • *
  • Posts: 4
  • Vladimír Nedvěd [454] Midway-east
    • View Profile
Re: konfigurace sítě
« Reply #7 on: March 09, 2008, 08:32:45 pm »
Dík, s tím Natem to bude asi nejsnazší. Vyzkouším, je k tomu někde nějaký popis nebo pouze intuice a zkušenost??