Main Menu

MandrivaLinux 2006

Založil Hanz02, Listopad 11, 2005, 10:51:30 DOPOLEDNE

« předchozí - další »

Dokaze Hanz02 aspon nainstalovat MandrivaLinux 2006?

Ano
6 (54.5%)
Ne
4 (36.4%)
Kdo je Hanz02
1 (9.1%)

Celkem hlasů: 10

Hlasování ukončeno: Listopad 18, 2005, 01:04:51 ODPOLEDNE

Hanz02

Muzete mi poradit co s tim mam delat? Ja bych rekl, ze deska nema rada linux  :lol:  
Musel jsem treba zakazat detekci USB v BIOSu - jinak se instalace vubec nerozbehla.

Zkusim jeste instalovat na jinem PC...
Zprava o stupni poskozeni: uroven dehydratace 45%, schopnost vybavit si noc 2%, faktor studu 91%.
Doporuceny postup opravy: restartovat system, 36 hodin vypnuty a prepsat udaje. To byla noc...

belakos

Citace: "Hanz02"Se mi to chtelo instalovat 7 hodin - tak jsem to zase vzdal....

Tomu odhadu casu never. Mozna si si vybral k instalaci moc zbytecnosti, to pak trva dost dlouho.

Citace: "Hanz02"Musel jsem treba zakazat detekci USB v BIOSu - jinak se instalace vubec nerozbehla.

To je naky divny. Nemas treba pripojeny a zaplny naky usb zarizeni? Zkus odpojit vsechny nenormalni usb zarizeni (tiskarna, joystick...).

Hanz02

Citace: "belakos"Tomu odhadu casu never. Mozna si si vybral k instalaci moc zbytecnosti, to pak trva dost dlouho.
Po trech hodinach to bylo cca ve tretine - takze tomu bych i veril. Dal jsem tam co tam uz bylo prednastaveno a zakriskoval jsem tam hry  :D
Na zacatku instalace to tvrdilo, ze to bude instalovat 579 nebo 759 balicku. Ted nevim, ale proste pres 500 - je to normalni?
Citace: "belakos"To je naky divny. Nemas treba pripojeny a zaplny naky usb zarizeni? Zkus odpojit vsechny nenormalni usb zarizeni (tiskarna, joystick...).
Mam USB klavesnici, datovy kabel od mobilu (nebyl pripojen), ctecku karet (nevim zda byla pripojena)

To speje presne k tomu co nechci - vyndat vse co tam je a nechat tam jen CPU, DDR, MB, HDD, DVD-RW, VGA a LAN

ale rozebirat se mi to nechce  :(
Zprava o stupni poskozeni: uroven dehydratace 45%, schopnost vybavit si noc 2%, faktor studu 91%.
Doporuceny postup opravy: restartovat system, 36 hodin vypnuty a prepsat udaje. To byla noc...

belakos

Tim poctem balicku si nelam hlavu. Spis me zarazi to, ze pokud by se to pri plny rychlosti instalovalo 7hodin, davno bys tech 30GB zaplnil. Mozna bych zkusil ve win zmerit rychlost tvyho disku (pouzij HDtach - http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach non-commercial verze). Potom muzes rychlost tvyho disku porovnat s rychlosti stejnyho typu.

S tim USB je to pitomy. Mne treba na desce odeslo USB2.0, proste sem pripojil zarizeni, pocitac vedel, ze tam nejaky je, ale neumel ho rozpoznat. Musel sem si koupit PCI kartu a ta uz sla v pohode. Nevim, jak ti poradit, experimentuj :)

Hanz02

Citace: "belakos"Tim poctem balicku si nelam hlavu. Spis me zarazi to, ze pokud by se to pri plny rychlosti instalovalo 7hodin, davno bys tech 30GB zaplnil. Mozna bych zkusil ve win zmerit rychlost tvyho disku (pouzij HDtach - http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach non-commercial verze). Potom muzes rychlost tvyho disku porovnat s rychlosti stejnyho typu.

S tim USB je to pitomy. Mne treba na desce odeslo USB2.0, proste sem pripojil zarizeni, pocitac vedel, ze tam nejaky je, ale neumel ho rozpoznat. Musel sem si koupit PCI kartu a ta uz sla v pohode. Nevim, jak ti poradit, experimentuj :)

No zkusim, ale tim to nejspis nebude. Mezi SATA mi to kopiruje kolem 50 MB/s a mezi IDE kolem 40 MB/s - podle TC

Ale napadlo mne, ze to instaluju na disk v supliku a muze byt spatne pripojen (nedomacknuty kabel, ale disk jde ve WIN ok - takze tim to asi taky nebude).

Zkusim Linux prvne narvat rodicum do PC a uvidim jak se to bude instalovat tam... Je tam taky deska od MS - tak by se to mohlo chovat podobne...

belakos

No ja bych zlomil medium s mandrivou a zkusil gentoo. Myslim, ze podle navodu nekde na gentoo.org to zvladnes nainstalovat v poho (jen opisujes prikazy).
Je ale pravda, ze sem taky zacinal na mandraku 10.1, nejak se s tim proste poper, ale hlavne to nevzdavej :) M$ sucks :twisted:

Hanz02

Tak ze se povedlo :o))) Opravu je to tak, ze moje deska nema rada Linux Presneji MS-6758 (875P Neo-FISR (PCB 2.0))

Na PC rodicu jsem mel nainstalovano cca za 40 minut, vyzkousel Mozilu, ICQ a poslat email:o)

ICQ ale moc nefungovalo...

Zkusim si poladit BIOS - uvidime....

jo deska kde to nejde nainstalovat je MS-6758 (875P Neo-FISR (PCB 2.0))

Hanz02

Takze uz jsem Linuxak  :lol:  :lol:  :lol:
Trochu jsem poladil BIOS a je to  :D

Jen mi porad praska zvuk - uz od prvniho prihlaseni - netusite co s tim?

Jinak zatim vse slo , dokonce jsem nasel i ostatni disky.... :oops: .... :lol:

Ocekavam gratulace  :twisted:

Citace: "Hanz02"Ocekavam gratulace  :twisted:
Gratulaco  :lol:
Ja uz se chystam dobrejch 5 let odejit od Mrvkvozroutu ,ale zatim se mi to nepodarilo :oops:
Vzdycky se ke starymu Billovi vratim :evil: protoze se mi nikdy nepodarilo rozchodit wine :cry:
Jednou se mi to podari :!:

belakos

Citace: "Hanz02"Takze uz jsem Linuxak  :lol:  :lol:  :lol:
Trochu jsem poladil BIOS a je to  :D

Jen mi porad praska zvuk - uz od prvniho prihlaseni - netusite co s tim?

Jinak zatim vse slo , dokonce jsem nasel i ostatni disky.... :oops: .... :lol:

Ocekavam gratulace  :twisted:

No tak to congratz:))) Zvuk netusim, prohledej net, napr. abclinuxu.cz.

Hanz02

Citace: "belakos"No tak to congratz:))) Zvuk netusim, prohledej net, napr. abclinuxu.cz.

uz jsem na to prisel, chrci mi TVtuner, tak jsem ten kabel do audia musel odpojit...

Citace: "Hanz02"
Citace: "belakos"No tak to congratz:))) Zvuk netusim, prohledej net, napr. abclinuxu.cz.
uz jsem na to prisel, chrci mi TVtuner, tak jsem ten kabel do audia musel odpojit...
to bude tim ,ze se po instalaci nastavi nejvyssi hlasitost 8)

Hanz02

on ten TV tunet je nejakej celej rozhasenej a nic mi to nenaslo, ale ted tam resim dulezitejsi vecicky - treba DC:o))))))

belakos

Citace: "Hanz02"...resim dulezitejsi vecicky - treba DC:o))))))

Use valknut:) Ten valknut bude mozna k dispozici ve forme RPM balicku, ale jestli ne, budes ho muset kompilovat, teprv az budes mit zkompilovano, budes poradnej linuxak :twisted:

Hanz02

Citace: "belakos"Use valknut:) Ten valknut bude mozna k dispozici ve forme RPM balicku, ale jestli ne, budes ho muset kompilovat, teprv az budes mit zkompilovano, budes poradnej linuxak :twisted:

Pochopitelne ze mam RPM balicek  :lol: