Main Menu

Konflikt IP adresy

Založil hafca, Leden 17, 2006, 09:46:52 ODPOLEDNE

« předchozí - další »

hafca

Musel jsem přeinstalovat Win98 a teď se mi tam chvílemi objevuje tahle hláška.

Systém zjistil konflikt adresy IP 10.102.7xx se systémem s hardwarovou adresou 00:4F:62:02:8C:97

Pod tím je jen tlačítko OK. Neví někdo co to je? Před reinstalací se to neobjevovalo. Když se to objeví, spadne mi na chvilku spojení.

Dík za rady hafca

flashx

idstvo jde stále kupředu, ale člověk se svými komunikačními vlastnostmi, silnými i slabými stránkami je pořád stejný.

hafca

To je hezký, ale co s tím?  To znamená, že když se budu dívat  na wewimo pod jinou IP adresou, měl bych tam vidět tu ukradenou? A jak se mám bránit?

Mr.Gespant

napis tohle prosim na techniky... pokusi se s tim neco udelat...
ento příspěvek nevyjadřuje názor autora :lol:
Let the beer be with you!

Citace: "flashx"Nekdo ti slohnul IP adresu
Kamosovi na Ukrajine se to stalo taky...poridil si verejnou adresu a je klid 8)

Medwyn

Citace: "fstembera"
Kamosovi na Ukrajine se to stalo taky...poridil si verejnou adresu a je klid 8)

To je uplna blbost.. verejna je na tom naprosto nezavisla.

Proste nekdo ukradl IP adresu..

hafca

Začínám o tý veřejný uvažovat. Jde jen o to, jestli se nemůže stát i tam. Navíc mám dva počítače a mít dvě veřejný, nebo to jde mít jednu a jednu?

Belerby

Citace: "hafca"Začínám o tý veřejný uvažovat. Jde jen o to, jestli se nemůže stát i tam. Navíc mám dva počítače a mít dvě veřejný, nebo to jde mít jednu a jednu?
Jak psal medwyn, je to na tom naprosto nezavisly..
Muze se to stat kdekoliv kdykoliv ;o) dycky je lepsi napsat technikum...

Jinak verejnou muzes mit jednu ;o)
A kdybys potreboval dve tak to nevim, IS na to neni uzpusobenej, takze tezko rict... spis ne, musis si vystacit s jednou jako kazdej jinej ;o)
Pij beer, at je meer *22*

Strazhce

Ale mohl bys zkusit chtit treba nejaky portforwarding na ten druhy pocitac. Treba portik nebo dva :) Nevim :)

tom712

Citace: "Strazhce"Ale mohl bys zkusit chtit treba nejaky portforwarding na ten druhy pocitac. Treba portik nebo dva :) Nevim :)
No určitě. Z tý jeho veřejný (až si jí pořídí) by se to dalo naforwardovat, ne?

Nebo si pořídit domu router, ale ty nebejvaj nejlevnější.

Jinak ohledně zlodějů IP adres :-)
Zasloužej přes prsty!!!

hafca

Psal jsem technikum, snad s tím něco udělají. S tou veřejnou to byl jen takovej nápad. Myslel jsem, mít jednu veřejnou a jednu neveřejnou. To se tady ale někde už řešilo, že to nejde a tak to nechám zatím být. Spíš by mě zajímalo, kdo mi to takhle pohojil. To se asi zjistit nedá, nebo se pletu? Moc se v tom nevyznám, ale šlohnul mi tu co mám pro Ovis, nebo  tu co mám pro síťovou kartu?

tom712

Citace: "hafca"Psal jsem technikum, snad s tím něco udělají. S tou veřejnou to byl jen takovej nápad. Myslel jsem, mít jednu veřejnou a jednu neveřejnou. To se tady ale někde už řešilo, že to nejde a tak to nechám zatím být.
To samozřejmně jde.
Pokud budeš mít dva počítače tak každý bude mít svou IP adresu (10.102...)

V IS si přidělíš veřejnou IP adresu, kterou odkážeš na jednu z nich (tvá ip se nezmění, bude pořád 10.102.... ale venku z internetu bude tvůj počítač vidět přes všřejnou 62.240....)
IP ke které nepřidělíš veřejnou nebude z internetu vidět. A jelikož můžeš mít jen jednu veřejnou :-) k IP toho druhého počítače jí prostě už nepřidělíš :-)
:arrow:  Takže jeden počítač bude mít veřejnou a druhý ne.

dofám že je to k pochopení
Citace: "hafca"Spíš by mě zajímalo, kdo mi to takhle pohojil. To se asi zjistit nedá, nebo se pletu? Moc se v tom nevyznám, ale šlohnul mi tu co mám pro Ovis, nebo  tu co mám pro síťovou kartu?
Snad to nějaký technik zjistí ;-)

Jinak pokud nevíš jakou má IP adresu tvůj počítač, spusť příkazový řádek (command.com nebo cmd) a napiš ipconfig

hafca

To vypadá zajímavě. Jakou mám IP vím, jedu sám přes Ovise a mám dvě, ale tu MAC musím zjistit. Technik jí po mě chce, ale tu mu můžu poslat až budu doma u svýho počítače. Psal, že by to mělo být start -spustit -command -"ipconfig -allem. No jsem zvědav jak to dopadne.

tom712

Citace: "hafca"Technik jí po mě chce, ale tu mu můžu poslat až budu doma u svýho počítače. Psal, že by to mělo být start -spustit -command -"ipconfig -allem. No jsem zvědav jak to dopadne.
Psal
Citace( start - spustit - command -   "ipconfig -all" )
To teda v překladu znamená toto (pokud to někdo nepochopil):

Klikni na START, dej spustit... a zadej command.com nebo cmd

NEBO
Klikni na START, najěď na Programy, na Příslušenství a tam spusť Příkazový řádek
- takhle je to ve všech windows

:arrow: potom napíšeš ipconfig -all
Zobrazí se něco takového

Adaptér sítě Ethernet nVidia:
       Přípona DNS podle připojení . . . : klfree.czf
       Popis . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce MCP Networking Controller
       Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-0E-A6-A1-CC-AA
       Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne
       Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 10.102.0.10
       Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.192
       Výchozí brána . . . . . . . . . . : 10.102.0.1
       Servery DNS . . . . . . . . . . . : 10.102.0.252
                                           10.102.0.253
                                           10.102.0.254
       NetBIOS nad TCP/IP. . . . . . . . : zakázáno

Zajímá tě řádek        Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-0E-A6-A1-CC-AA, to je tvá MAC adresa.

hafca

Perfektně a po lopatě. Na tom se nedá nic splést.