Main Menu

Linux

Založil Hangman, Leden 24, 2007, 06:45:45 DOPOLEDNE

« předchozí - další »

Jaká je podle Vás nejlepší distribuce Linuxu?

Suse
3 (13%)
Aurox
0 (0%)
Debian/GNU
5 (21.7%)
Ubuntu
5 (21.7%)
Mandriva
1 (4.3%)
Federa Core
2 (8.7%)
Slax
1 (4.3%)
Gentoo
3 (13%)
jiná
3 (13%)
Danix
0 (0%)

Celkem hlasů: 23

zemocz

Me celkem vyhovuje......zvlast kdyz sem poprvy zapnul linux a vubec sem nevedel.....tak sem zapnul kopete a zacal otravovat lidi, ktery linux meli  ;) a uz sem u nej zustal.....
Don´t worry be PUNK !!

Guraim

Citace: SPM kdy Únor 01, 2007, 03:38:07 ODPOLEDNE
eh, na co originální ICQ 5.1/6? Vždyť to je snad ten nejhnusnější program, co je :-D Reklamy, viry, saje to...

ICQ 6  :o ? je fakt pěkně udělaný  ;), i když máte pravdu žere a má hafec reklamy  :-X

SPM

Ehm, co je na tom pěkně udělaný? Kromě toho, že je t obalený milionama barvama a titulků s oknem dělaný na ty reklamy :) to jinak neumí vůbec nic... a za tu daň tohohle si to bere nehezké množství procesorového času... navíc pokud budeš trochu šikovnej, tak si ten hezkej vzhled i uděláš s čimkoliv jinym ;)
Život je krásný jako louka plná rozkvetlých květin. Jen se pro jednu sehneš, tak tě někdo kopne do zadku.

Fenix

Imho ted jsem nekde cetl ze jde pod linuxem spustit i QIP a ten uz mam na widlich dost dlouho a podle me je to very cool soft na ICQ.  O0
nejde to ? zkus to jinak...

SPM

Citace: Fenix kdy Únor 10, 2007, 11:57:56 DOPOLEDNE
Imho ted jsem nekde cetl ze jde pod linuxem spustit i QIP a ten uz mam na widlich dost dlouho a podle me je to very cool soft na ICQ.  O0

Mno, nejde, to "jde tam spustit" je pěkná prasárna... Spočívá to v tom, že QIP jde spustit pod winem - wine je emulátor, kterej dokáže emulovat pro daný program Windows. Tzn. že s ním lze na Linuxu spustit Windowsáckou aplikaci, nefunguje to ovšem na všechny programy a i u těch, na kterých to jde to ztrácí jistou výhodu - svižnost... Když se něco emuluje, tak je to pomalejší a IM klient asi neni to nejvhodnější co emulovat... na druhou stranu já sem měl pod podobnym emulátorem puštěnej i Flash a Photoshop :-D
Život je krásný jako louka plná rozkvetlých květin. Jen se pro jednu sehneš, tak tě někdo kopne do zadku.

Guraim

no jo, ale já nejsem moc šikovnej, to snad budu mít raši widle wisty  :'(

SPM

Citace: Guraim kdy Únor 10, 2007, 09:46:35 ODPOLEDNE
no jo, ale já nejsem moc šikovnej, to snad budu mít raši widle wisty  :'(

To nesmíš tak brzo vzdávat ;-) A pokud chceš Visty, tak abys pomalu šetřil na novej počítač :-D Sem to viděl nainstalovaný na nějakym "průměrnym" notebooku (co v tom bylo nevim, ale nic extra a ani nic starýho to nebylo) a jenom při otevření složky v průzkumníku se ta ručička vytížení procesoru rozlítla na konec, div se nepřetočila...

Hanz02

prave jsem si zase nainstaloval XP kvuli hram... no strasny, jak to muze nekdo pouzivat to nechapu :(

uz se tesim zase na kubuntu - az asi zahraju CoD  ;D
Zprava o stupni poskozeni: uroven dehydratace 45%, schopnost vybavit si noc 2%, faktor studu 91%.
Doporuceny postup opravy: restartovat system, 36 hodin vypnuty a prepsat udaje. To byla noc...

Jendall

jako herni konzole to neni spatnej system ...ale to je asi tak vsechno  ;)

SPM

Citace: Jendall kdy Únor 11, 2007, 10:07:04 DOPOLEDNE
jako herni konzole to neni spatnej system ...ale to je asi tak vsechno  ;)
Jako herní konzole se mi mnohem víc osvědčil Playstation 98, pardon Windows 98 :D nároky mnohem menší, tam šlapalo všechno, akorát že současný hry už na tom nepudou :(

Guraim

To nevzdávam, ale když mi dělá problém i HTML....  :-\ ale pro používání Linuxu snad nemusim znát žádný příkazy, de to, doufam, snad i jako ve widlích, protstě klikádo  :)

Jendall

Samozrejme ze to jde ...na to je asi nejlepsi SuSe. Ale velky potencial linuxu je prave v jeho terminalu ... textovych konfiguracich atd  :)

Guraim

Citace: Jendall kdy Únor 12, 2007, 12:01:58 ODPOLEDNE
Ale velky potencial linuxu je prave v jeho terminalu ... textovych konfiguracich atd  :)
Nechápu ten potenciál.... ??? nějak mi neleze do hlavy v čem je lepší terminál, co je tak super na tesxtovejch konfiguracích? potřebuju, aby my na kompu šlapaly prográmky co chci a aby to bylo stabilní...  :laugh:

SPM

Citace: Guraim kdy Únor 12, 2007, 05:33:41 ODPOLEDNE
Citace: Jendall kdy Únor 12, 2007, 12:01:58 ODPOLEDNE
Ale velky potencial linuxu je prave v jeho terminalu ... textovych konfiguracich atd  :)
Nechápu ten potenciál.... ??? nějak mi neleze do hlavy v čem je lepší terminál, co je tak super na tesxtovejch konfiguracích? potřebuju, aby my na kompu šlapaly prográmky co chci a aby to bylo stabilní...  :laugh:

Mno, např. nainstaluješ si ještě jeden počítač a chceš tam mít ten samej program, kterej si pracně nastavoval. Tak jednoduše zkopíruješ ten textovej konfigurák na nový PC a je to... Ve Windows se budeš pracně hrabat v registrech, exportovat, přenést, importovat... nebo to chceš jenom ukázat kámošovi, kterej si s tim neví rady, otevřeš, zkopíruješ přes ICQ a jde to, to s registrama se dělá dosti špatně... mno a ten terminál - nemusíš pouštět nějakou GUI šílenost, když na to, co chceš udělat, stačí jenom pustit jeden příkaz, což uděláš mnohem rychlejš... To si chce vyzkoušet :-)

Guraim

Mno, vypadá to zajímavě...  ;) asi bude nejlepší začít se Susem a uvidim. Díky za rady  :-)